Příběhy DJI 22. díl - Kakaová farma Yabisi Kakaw

| Petr Minařík

“Jsme malý, rodinný projekt se skromným úkolem – posílit vývoj ekonomicky a ekologicky udržitelného průmyslu jemné chuti kakaa v Puerto Ricu. Zároveň tvoříme důvěrná spojení mezi farmáři, kteří se mají zájem vzdělávat a rozjíždět svoje vlastní plantáže, a pomáháme jim v procesu produkce prvotřídního kakaa. To vše děláme kvůli tomu, abychom byli schopni vyrábět unikátní ceněnou čokoládu, na které si pochutná celý svět.

Pohled na střechy, kde se suší kakaové boby | dji.com

Pohled na střechy, kde se suší kakaové boby | dji.com

Kakao bylo v Puerto Ricu hlavní plodinou již v 17. století společně se zázvorem. Později bylo od těchto plodin upuštěno, když Puerto Rico postihla ničivá bouře. Průmysl se nikdy nepostavil zpátky na vlastní nohy. Kakao bylo nahrazeno plantážemi kávy a cukrové třtiny. 

S úsilím ostatních, nyní pomáháme přivést po staletí mrtvý kakaový průmysl opět k životu. Snažíme se najít ztracené stromy a potomky těch, kteří se zde o pěstování kakaa starali. Společně vylepšujeme klony, technologii, vzdělání a technické zdroje. Tentokrát bude oživení produktivní a smysluplné jak pro zemědělce, tak i pro Puerto Rico. 

Do Grenady jsme dorazili druhý týden v únoru roku 2015 a opustili jsme ji poslední týden v květnu. Náš cíl v Grenadě je propojit se s hluboukou historií kakaa díky interakcím s lokálními farmáři a pomoct ve všech procesech v Crayfish Bay Organic Estate, kde se vyrábí jedny z nejlepších kakaových bobů, které jsou poté zpracovány na jednu z nejchutnějších čokolád na světě. 

Nás příběh teprve začal…

Yabisi Kakaw”

Díky technice od DJI se nyní můžete podívat na to, jak tamnější kakaová farma vypadá.

 

 

Zdroj: dji.com

Komentáře (0)Vstup do diskuse